Brandstichting Hegdambroek Nijmegen in Bureau GLD

woensdag 24 februari 2016

Nijmegen - Het opsporingsprogramma Bureau GLD van TV Gelderland zal in de uitzending van woensdag 24 februari aandacht besteden aan de brandstichting die plaatsvond in de nacht van 22 op 23 januari 2016. Daarbij werden twee auto’s in brand gestoken. De brand vond plaats op de oprit van een woning aan de 22e straat van de Hegdambroek in Nijmegen.

De auto’s stonden op de oprit en in de voortuin. Eén van de auto’s stond dicht bij de woning. Het is een geluk dat door tijdig ingrijpen van de brandweer voorkomen kon worden dat de brand zou overslaan op de woning. Op het moment van de brandstichting was de bewoonster met twee kinderen in de woning aanwezig. Zij wisten tijdig de woning te verlaten en werden die nacht elders in de wijk opgevangen.

 

Aan de hand van getuigenverklaringen, beeldmateriaal en forensisch onderzoek is komen vast te staan dat hier sprake is van brandstichting. Op de beelden is duidelijk te zien dat twee mannen in de weer zijn met jerrycans en deze leeg gieten over de twee auto’s. De twee mannen hebben weliswaar hun gezicht enigszins bedekt maar zijn goed in beeld. In de uitzending zullen deze beelden ook worden getoond en signalementen worden beschreven. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden. Het programma wordt woensdagavond uitgezonden om 18.20 uur en daarna ieder uur herhaald.

2016038384

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Linden | 112 alarmeringen Linden | Goedkoop Tanken in Linden | Supermarkten in Linden | Weerbericht Linden